Alla hjärtans dag – ett jävla jippo

och hur kan man gräma sig över något så uridiotiskt dumt och banalt som Alla Hjärtans Dag. Om dagen var till för att skänka pengar till hjärtoperationer vore väl allt i sin ordning, men när det är en dag som enbart är till för att folk ska kunna visa upp att dom är populärast i stan, ja, då är det ingenting annat än uridiotiskt. Man kan ju lika gärna skänka sig själv ett hjärta. Ja, som jag har gjort här. Det är ju mycket svårt att tycka om andra om man inte tycker om sig själv, så då är det väl där man ska börja, eller?


Alla hjärtans dag är helt och hållet köpmännens påhitt och inte svenskt alls från början. Om vi ska amerikaniseras, så kan vi väl åtminstone välja sådant som är positivt och bra i den amerikanska kulturen, såsom automatväxlade bilar. Halloween och Alla hjärtans dag ökar bara stress, utanförskap  och tillör inga positiva värden överhuvudtaget. Bort med sånt! Har vi inte nog med kravfyllda storhelger ändå? Julen med den alldeles för myckna och dyra maten och så alla vansinnigt dyra julklappar! Påsk med hål i tänderna och allergier och så midsommar med hundrakronors jordgubbar och fylla. Bort med allt sånt elände så skulle vi må mycket bättre och tänk så mycket rikare vi skulle bli på kuppen! Ja, inte köpmännen förstås, dom får väl rikta in sig på sånt vi verkligen behöver istället.


Nu har snart hela dan gått och jag sitter fortfarande i pyjamasen, men det är klart, då har jag i alla fall tagit ett krafttag i köket, med disk, spis och bänkar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0